Nieuws

Nieuws

Zaterdag en Zondag 11 en 12 november Nationale Kunstdagen in de Beursfabriek Nieuwegein
Tijdens het eerste weekend van de Nationale Kunstweek vindt het Landelijk Atelier Weekend plaats op 4 en 5 november. Ook in Wijhe Welkom
Negen kunstenaars exposeren in Sint Maartenszee van 16 augustus tot 24 oktober.

Kunstenaars Olst Wijhe exposeren werk in Den Nul. Tot begin januari 2018 iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur te bezichtigen op de vide van het Info Centrum.

 

Expositie in de Longhorn  tijdens Nacht van Wijhe in teken van Kunst en Cultuur
Tien dagen Tuin en Kunst Groningen

Het hele jaar door Kunst in het Tuinterras van De Zwaan

De 1ste zomer expositie is ingericht in de Terrastuin met de beelden van Margot en Jeanne met als gast exposant Willem Geers met zijn spraakmakende beelden/beesten en Henny Schaapman met kleurrijk Keramiek en stalen vogels.

Het Tuinterras van Grand Cafe De Zwaan ligt pal aan de Dommel.

Zaterdag 12 en zondag 13 november 11.00 tot 17.30 uur
Solo expositie

De Wilgengaarde organiseert ook dit jaar weer een grootse kunstmanifestatie op het landgoed in het authentieke landschap van de Lopikerwaard.

Zo’n 45 kunstenaars presenteren hun werk. Sculpturen in steen, hout of brons, keramiek en glas, ruimtelijkwerk, schilderijen en fotografie.

Meer dan 70 keramiek-en glaskunstenaars uit Europa (Nederland, Spanje, Frankrijk, Belgie, Polen) pesenteren op 29 mei hun werk  .

Van Hemelvaartsdag 5 t/m zondag 8 mei 2016 vindt de tiende Kunstmanifestatie plaats, iedere dag van 11.00 – 17.00 uur

Een evenement dat uniek is, omdat het plaatsvindt in de gehele gemeente Bronckhorst. De kunstwerken verbinden en stellen de bezoeker (opnieuw) in staat kunst in al zijn veelzijdigheid te beleven. Op tal van locaties tonen kunstenaars hun creativiteit. Zowel amateurs als professionals stellen hun werk ten toon op heel verschillende plaatsen. Dat varieert van galerie tot boerenschuur, van tuinhuis tot horecagelegenheid. Alle locaties liggen in de gemeente Bronckhorst.

Midden in het aantrekkelijke Achtkastelendorp Vorden   (9 km. ten oosten van Zutphen) vindt u het monumentale pand ‘De Burgerij’. Galerie De Burgerij stelt jaarlijks zes verkoopexposities samen van hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland. Op een gastvrije en laagdrempelige wijze toont zij aan een publiek van kunstkenners en –liefhebbers (in spé) professionele kunst. Daarbij gaat het in bijzonder om de intrinsieke waarde, wat maakt dat het werk je raakt en blijft beroeren, de extrinsieke waarde komt op de tweede plaats.

leiden.

Kunstroute Overijssel is een vereniging, opgezet voor en door kunstenaars uit de hele provincie. Door het organiseren van gezamenlijke exposities en open galeriedagen laat de vereniging bezoekers kennis maken met kunstenaars uit hun directe omgeving. Want, wist u eigenlijk dat er een goede kunstenaar bij u om de hoek aan het werk is?
NATIONALE KUNSTDAGEN 2015
14 en 15 november, Ahoy Rotterdam
Overzichttentoonstelling… Beeldentuin

Stichting Kunstraad Dronten. De stichting streeft naar diversiteit in het aanbod bij het opstellen van het expositieschema. Momenteel wordt er geëxposeerd in het ABC-gebouw, in de CAH Vilentum en in de bibliotheek in De Meerpaal.

Expositie toont ambachtelijk hippe kleiproducten

Beelden vol betekenis.  De diversiteit, originaliteit en kwaliteit van het werk maken dat de 14 kunstenaars en hun werken tezamen een energieveld vormen, een Installatie van Inspiratie in Maria Hoop  2015
Galerie Huis ter Heide is een galerie gelegen in het Drentse dorpje Huis ter Heide. De galerie toont werk van de 12 leden van het kunstenaarscollectief.
Regionale Kunstdag 25 maart Almelo. 60 kunstenaars exposeren in de oude weverij in het voormalige fabriekscomplex van Ten Cate is een prachtige  industriële grote ruimte.

GROEPSEXPOSITIE 11 en 12 februari 2012 11:00 -17:00 uur
FEESTELIJKE OPENING 11 februari 14:00 uur
HET WEEFHUIS Lagedijk 39, 1544 BB Zaandijk

Tijdens de Nationale Kunstdagen in Ahoy, Rotterdam geniet u van circa 700 kunstwerken van zo’n 100 hoog gewaardeerde kunstenaars. Vrijwel alle kunstwerken worden geëxposeerd en te koop aangeboden door de makers van de werken zelf. Onder andere realistische en abstracte schilderijen en foto’s zijn te zien. En naast beelden van hout, steen en brons vindt u ook sieraden, mozaïek en nog veel meer. Kortom: voor ieder wat wils. Hieronder vindt u een deel van de kunstenaars dat zich tijdens de Nationale Kunstdagen zal presenteren.
Ter gelegenheid van de 5e editie van het Jaarboek Kunstenaars, de editie 2015 die in november van dit jaar verschijnt, is er de NOW Art Fair. Kunstenaars die met een presentatie in het Jaarboek staan, exposeren hun Jaarboek-werk(en) en/of ander werk. Dat biedt u gelegenheid om naast de werken in het Jaarboek, meer prachtige werken van de kunstenaars te zien die zich in het Jaarboek 2015 presenteren.

Tijdens de Goudse Keramiekdagen exposeer ik in een mooie RUIMTE, hartje Gouda

RUIMTE Gouda

Zwerven door de Kunst betekent een verassende ontmoeting met diverse kunstuitingen op een unieke plek met waterpartijen, rietkragen en knotwilgen.

Van 11 april tot en met 11 mei 2014 exposeren

Agnes Eisses, Marian Hage, Machteld Ossenkoppele, Dineke Renkema, Sybilla Tonissen, Bernadette Tulling, Henk Visser, Harry Vossen, Gerard te Wierik en Henny Schaapman

Voor het derde achtereenvolgende jaar vindt de Arnhemse Regionale Kunstdag plaats in het mooie gemeentehuis in hartje Arnhem.

Biennale Florence

Hieronder vindt u een deel van de kunstenaars dat zich tijdens de Nationale Kunstdagen zal presenteren.

Het werk van Henny Schaapman bestaat uit 17 “Vogelflats”, die in een dode, alleenstaande boom zijn gehangen en daar zacht, vrolijk zwieren in de wind. De vogelflats zijn gemaakt van reuzenbamboe, die bekleed is met geverfde en gevilte  schapenwol. Deze wol kan door vogels weer gebruikt worden als nestmateriaal. Het idee dat een kale, dode boom iets vruchtbaars draagt, dat het werk veranderd door de tijd in de omgeving wordt opgenomen is iets wat de Henny erg aanspreekt.

BAID 2013 wereldwijd

Kunstroute Olst-Wijhe
Deventer Salon Kunstenlab

Van mei tot en met oktober exposeer ik met meerdere kunstenaars in de beeldentuin van de Kasteelhoeve IJhorst.

‘Van niets iets maken’ ‘Recycling Art’ ‘One of a kind sculpturen’ ‘Levende creaties die de verbeelding op roepen’ ‘Inspireren tot anders zien’ Er is meer te bedenken om de visie van de in aanleg zijnde beeldentuin in het hartje van Wijhe te beschrijven. Een concept van Henny Schaapman in samenwerking met George Lochtenberg (The Swining Zmirnov Hall) die het initiatief ondersteunt en hiervoor zijn tuin in bruikleen beschikbaar stelt.

De beeldentuin ligt aan de Lekdijk-West in Bergambacht, midden in mooie polders van de Krimpenerwaard.

Lente expositie Expositiehuis Willy Alferink

Maart en April met Gera Elfring en bronzen beelden Rene van Dam

Mei en Juni solo expositie

De officiële opening 2013 zal plaatsvinden op Zaterdag 2 maart in de Grote Sint Michaelskerk in Zwolle door de burgemeester H.J.Meijer.

De  camera’s van Boijmans TV draaien zondagmiddag 24 februari  op volle toeren. De tentoonstelling Over Smaak valt te Twisten wordt het onderwerp van de laatste televisieaflevering van het seizoen!

De Regionale Kunstdagen vinden volgend jaar plaats in 9 steden door heel Nederland. Tijdens elke Regionale Kunstdag kunnen maximaal 90 kunstenaars ieder twee werken laten zien aan het grote publiek.

Van 2 december tot 18 januari: Projectmailartbooks in Galerie Art.Room, Roermond. Meer dan 200 boekjes en opvallende kunst van 14 deelnemers/kunstenaars aan dit werelswijde project van Ed Hanssen. Tevens is er een veiling van Project What’s in a cell t.b.v. KWF.

Exposeren in een eeuwenoude tuin tijdens een symposium over bijen? zaterdag 1 juni 2013
meedoen kan:
– maak een 3d bij en-of een bloem
– zet deze in de borders of hang aan de bomen
Tijdens opening, kramen, muziek, veel PR!. Vorig jaar minimaal 600 bezoekers!

Daaruit voortkomend zijn Ed Hanssen en Fred van Welie een kunstproject in Nederland gestart: The Gogyoshi Art Project(GAP).

BREI KUNST maakt deel uit van de multimediale installatie Utilité van Ellen Korth. En is te zien tijdens de tentoonstelling Rituelen, die nog t/m 18 november te zien is.

Stedelijk Museum Zwolle  Melkmarkt 41

Annual Dutch Art Fair
Tijdens de Nationale Kunstdagen exposeren 210 kunstenaars samen 840 werken in Ahoy in Rotterdam. Door kunstkenners en bezoekers aan de Regionale Kunstdagen is het werk van deze 210 kunstenaars het hoogst gewaardeerd.

Anjo Brohm, Judith Dubois, Ineke van Drunick, Carla de Korte, Agnes van Dijk, Carla van Belle ….

Ook in 2012 tonen 350 kunstenaars hun mooiste werken. Door het grote aantal exposerende kunstenaars biedt de Kunstjaarbeurs kunstliefhebbers een grote variëteit aan hedendaagse kunst. Van figuratief tot abstract en van traditioneel tot progressief.

Worldwide artproject initiated by Ed Hanssen: make a bird, put it in a tree, make a photo and set him free on 7th October. The creation of connection and The connection of creation. (Quote by: Annemarie Stuivenberg) October 7, 2012: WORLD WIDE BIRD ART INSTALLATION DAY

Fransastic Art Gallery Utrecht Oudegracht hartje Utrecht  expositie 15 juli tot 15 oktober

De twee-daagse Deventer Kunstmarkt vind plaats in de monumentale Lebuinuskerk in de historische binnenstad van Deventer. Een ontspannen sfeer in een prachtige locatie vol licht en bijzonder ruimtelijk. U kunt genieten van kwalitatief beeldend werk van uiteenlopende disciplines en de deelnemende exposanten spreken uit geheel Nederland en daarbuiten.

Vanaf 29 februari is mijn werk te zien bij Galerie de Langenhof in Zwolle.

28 en 29 juli 2012 Balkerweg 37 7731 RX Ommen. Expositie Percy Honer Puur Wol  en Henny Schaapman Vilt en Keramiek

3 juni tot en met 23 juni 2012 inZpiration expositie met werken van: Rita Bakhuijsen, Riny Adams, Wim Zorn, Annemieke Wolter; schilderijen Wilhelmina van Beek; papierreliëfs, Hester van Hartingsveld; sculpturen Henny Schaapman; keramieken

Tijdens de Regionale Kunstdag exposeerden 90 kunstenaars samen 180 werken.
www.kunstdagen.nl

Van 16 november 2011 t/m 15 januari 2012 is er een grote verscheidenheid aan werk te bewonderen in Kasteel de Haere in Olst. Verscheidenheid in zowel techniek als maker. De werken van meer dan tien kunstenaars verbonden met atelier de Verbeelding uit Wijhe en atelier de Fermerie uit Deventer, vormen een verrassende mix.

Ook dit jaar, 30-01-2011, door Vakjury, Galeriehouders en Bezoekers van de Regionale Kunstdag in Den Haag, geselecteerd voor deelname aan de Nationale Kunstdagen 2011 in Amsterdam.
350 kunstenaars tonen hun mooiste werken. Door het grote aantal exposerende kunstenaars biedt de Kunstjaarbeurs kunstliefhebbers een grote variëteit aan hedendaagse kunst.
Kunstroute kunstenaars ‘t Sal Olst-Wijhe

Henny Schaapman en Joop van der Wal gaan bij Havezate de Haere op zoek naar de gemeenschappelijke betekenis van feest. Het gaat om een interactief programma waarbij het publiek ook de handen uit mouwen mag steken. Alle bijdragen worden verwerkt in een kunstwerk. Gezamenlijk statement  “waar word ik blij van”

Tijdens het kunst en cultuurweekend van -kunstomdalfsen- kon men genieten op ons mooie erf van kunst met naald en draad in de breedste zin van het woord.

Op elke Regionale Kunstdag exposeren 60 of 90 Nederlandse beeldend kunstenaars respectievelijk 120 of 180 kunstwerken.
Op elke Regionale Kunstdag exposeren 60 of 90 Nederlandse beeldend kunstenaars respectievelijk 120 of 180 kunstwerken.

Geselecteerd voor de Nationale Kunstdag 2010 in Amsterdam. Posthoornkerk

Open atelierroute ieder 1e weekend van september

Iets tastbaars, iets moois, je wilt het niet vergeten, de lach van een kind!

Vijf kunstenaars werken samen aan een installatie waarin verschillende disciplines samen komen.
Op elke Regionale Kunstdag exposeren 60 of 90 Nederlandse beeldend kunstenaars respectievelijk 120 of 180 kunstwerken.
Overzichtstentoonstelling van Deventer kunstenaars
Gezamenlijke expositie kunstenaars ‘t Sal Olst-Wijhe
Op elke Regionale Kunstdag exposeren 60 of 90 Nederlandse beeldend kunstenaars respectievelijk 120 of 180 kunstwerken. Door het grote aantal exposerende kunstenaars is een breed scala aan werken te zien.